En ring i guld med tre diamanter holder på et bundt plantestængler på grå baggrund. Ringen er formgivet organisk og bugter blidt.

Vælg den rigtige forlovelsesring

Her følger en guide til dig der har overvejelser om, at købe en forlovelsesring og stille det helt store spørgsmål, der vil forbinde jer for altid. 

Hvem er ringen til? 
Først og fremmest skal du tænke over hvilken person ringen er til. Jeg regner med, at det er en person, du er helt vild med, og som du synes er den rigtige at tilbringe resten af livet med:) Men hvem er de? Er de udadvendte, og til smykker der taler og siger “her er jeg” kan du med fordel vælge nogle smykker der fylder, både i størrelse og i formsprog. Det organiske opfattes tit mere modigt end det klassiske, så her kan være et sted at starte med at lede. Hvis personen er mere indadvendt kan du med fordel se på deres nuværende smykker, spørge deres venner og veninder, om hvad de tror er det bedste match, og gå efter noget ikke er for prangende. Højst sandsynligt indeholder de begge personlighedstyper i højere eller mindre grad, så kunne jeg spørge på en anden måde: Er de til store eller små smykker? Hvilket tøj går de I? Personen skal kunne gå med ringen i mange forskellige situationer, og i mange forskellige faser af deres liv.   

Brug tiden fornuftigt - jeg synes også at det er lidt romantisk, at det er en ring, som du har fundet frem til og kan lide. Det vil betyde noget ekstra for modtageren, at du har gjort dig umage for at finde en ring, som passer til personen. På den måde er du (næsten:) garanteret, at modtageren vil blive lige så glad for ringen, som du er.  

Det æstetiske 
Det næste er æstetikken. Der findes solitaire ringe(med en sten, gerne diamant, placeret centralt på ringskinnen) enten som klassisk, klassisk-organisk eller helt organisk formgivet, og alt der imellem. Jeg bruger udelukkende genanvendt guld og dertil kan der vælges forskellige diamanter, eller helt andre sten fx. andre farver, størrelser osv. Alt er for så vidt muligt, og det er jo netop det, der er lige dele fantastisk og frustrerende, for det er her nogen kommer i tvivl og finder det svært at vælge. 
Frygt ej. Det udtryk der skal fokuseres på, er netop det som passer personen bedst - sagt med andre ord, og som ovenstående - “hvem er ringen til?” Det æstetiske skal helst passe til, så vi sikrer succes og det bedste ring-og-modtager match. Jeg taler gerne med dig, helt uforpligtende, om personen og gennemgår hvilke muligheder der vil passe bedst til netop din udkårne.

Det funktionelle 
Det er en rigtig god ide, at inden du bestiller en ring, at du finder ringstørrelsen(se denne guide). Der skal sandsynligvis sidde en diamant(da diamant er den mest holdbare ædelsten og har været et kæmpe symbol på kærlighed siden 2. verdenskrig, læs evt. mere her) og selvom jeg kan ændre størrelsen en smule efterfølgende, er det vigtigt at det er forholdsvist tæt på i første forsøg. 
Derudover er det vigtigt, at tænke over om der er nogle særlige hensyn der skal tages i forhold til hvad personen arbejder med, eller gør til dagligt. Det kan påvirke valg af formgivning og stentype. 
Du skal vælge en sten, og der er mange fine at vælge imellem; smaragd, rubin, paraiba tourmalin, opal og mange flere. Alle med rige kulturhistorier og symbolik der kan det ene og andet.     
Jeg anbefaler, at du vælger en diamant til en ring i genanvendt guld, enten i 14 karat, som har en kølig gul-farve, eller 18 karat, som er en lidt varmere gul-farve, afhængigt af hvilke farve guld personen i forvejen går med, så den passer til resten af smykkerne. 
Disse materialer holder til næsten alt og er også æstetisk bæredygtige.  

Det emotionelle
For at personen knytter sig emotionelt til ringen, kan det være en ide at gøre noget ekstra ud det fx med en gravering og en tekst der siger noget personligt. 
Her har du også mulighed for, at vise omtanke i formgivningen ved fx. at gøre plads til ekstra sten der løbende kan isættes og symboliserer antal år, børn eller andet. 
Ringen vil være et symbol på kærlighed mellem jer, på at være elsket, samhørighed og den vil også vise andre, at der nu er et nyt kapitel af livet der er begyndt. 

Det praktiske 

Hvis du ønsker at købe en forlovelsesring fra Liljefelt Jewellery kan du gøre en følgende:  

  • aftale et uforpligtende møde her
  • købe en ring i den nuværende kollektion
  • evt. være med at skabe et unika-smykke
  • hvis det haster, har du mulighed for at låne en ring fra kollektionen, hvor I efter frieriet kommer ned i mit værksted og får målt den helt rigtige størrelse. Herefter vil jeg lave den valgte ring der passer til jer

Hvis du har spørgsmål, eller din bestilling haster så ring til mig på 50623600.

Husk at jeg laver smykker efter bestilling, hvilket betyder at leveringstiden er 2-6 uger for kollektionen og 8-12 uger for et unika smykke. 

     

    Bh Michell Liljefelt

    Tilbage til blog