Omsmeltning af guld til nye smykker

Omsmeltning af guld til nye smykker

Ønsker du at give nyt liv til dit gamle guld eller ædelsten? Hos Liljefelt tilbyder jeg mulighed for, at genanvende dine gamle smykker eller familiens arveguld til at skabe et nyt og betydningsfuldt smykke, som passer til dig. På denne måde kan du ved at genanvende dit gamle guld eller ædelsten bevare din historie, som holder gennem generationer. 


En skræddersyet proces

Selve processen starter med et møde, hvor jeg sammen med dig høre dine ønsker og ideer til et nyt smykke, hvor du ønsker at genbruge dit gamle guld. Herefter laver jeg en grundig gennemgang af hvert smykke, hvor jeg vurderer guldet og ædelstenene. I samarbejde med dig beslutter vi, om det bedste skridt er at smelte smykket om til et nyt design, eller om det ville være bedre at sælge det. Nogle gange opdager vi også, at smykket bør forblive intakt som et værdifuld arvestykke.

Hvis de gamle smykker indeholder ædelsten, skal disse omhyggeligt frigøres fra smykket, hvorefter guldet og stenene renses. Guldet bliver derefter smeltet ved høj varme, og det nye smykker bliver støbt. Herefter sliber og polerer jeg smykket, og til sidst bliver stenene sat. Denne proces sikrer, at det nye smykke bliver af højeste kvalitet og bærer den historie, du ønsker at bevare.


Kan det betale sig at bruge sit gamle guld?

En vigtig overvejelse er, om det kan betale sig at omsmelte sit guld til nye smykker. 

Når jeg fx støber en ring der vejer 5 gram, kræver processen dobbelt så meget guld dvs 10 gram, for at opnå det mest holdbare resultat. Støbeprocessen kræver højt tryk, og det ekstra guld sikrer, at smykket er solidt og langtidsholdbart. Det resterende guld, der er tilbage efter omsmeltningen, får du med hjem, og det kan bruges til fremtidige smykkeprojekter.


Hvor lang tid tager det?

Ønsker du et smykke fra min kollektion, vil leveringstiden være 4-6 uger og hvis du ønsker at få lavet et unika-smykke, hvor jeg former smykket helt specielt til dig, tager det 8-12 uger.


Kontakt mig for mere information

Hvis du overvejer at omsmelte dine gamle smykker til nye, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg vil gerne besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at skabe et smykke, der har personlig betydning og en unik historie. Jeg står klar til at guide dig gennem processen og skabe det perfekte smykke, der både fortæller din historie og i et design efter din smag.

Ved at genbruge guld og ædelsten kan du skabe noget smukt, unikt og betydningsfuldt, samtidig med at du bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Lad os sammen forvandle det gamle til noget nyt og skabe smykker med en dybere mening.

 

KH Michell 

Tilbage til blog