Smykker med betydning

Smykker med betydning

Når jeg arbejder med begrebet "Smykker med betydning" er det fordi det giver mig energi i hverdagen, at tænke på at de smykker jeg formgiver, potentielt kan holde for evigt, og få en høj betydning i andre menneskers liv. Når du køber et smykke hos mig er det en investering, ja i genanvendt guld og ædelsten, men også i dig selv eller personen du giver smykket til, og i troen på at dette smykke kan få en betydning, der holder ved i mange år. 

Hvad er "smykker med betydning"?

Et smykke med betydning kan være mange ting og kan indeholde mange følelser. Bl.a. kan et smykke repræsentere en speciel begivenhed, såsom en fødselsdag, dimension, konfirmation, blevet forældre, gift eller forlovet osv. Et smykke med betydning kan også være en gave til dig selv - fx med en speciel smykkesten der repræsenterer den måned du er født i, eller fordi du er blevet tiltrukket af en bestemt smykkesten, eller en bestemt formgivning. En ring kan også have betydning, hvis du har været med ind over designet, og involveret i selve skabelsen af smykket. Læs mere om Unika design proces her

Hvorfor er det vigtigt at gå op i? 

Jeg synes det er vigtigt, at omgive sig med smykker med betydning, både fordi de krydrer din garderobe lidt ekstra og fordi du går rundt med en dybere mening på dig. Det kan fx være en forlovelsering, eller en ring der symboliserer dine børn. I disse smykker ligger en kærlighedserklæring, som du mindes ved at kigge på det. Det kan også være i en gave til dig selv, hvor du anerkender dig selv og forsøder hverdagen med guld og diamanter. Generelt kan der ligge rigtig mange følelsesmæssige gode oplevelser i smykker, og måske er det grunden til at smykker er en fantastisk gave til en person du holder af. 

Hvornår får et smykke betydning?  

Det er svært at svare helt præcist på, hvornår et smykke får betydning, og det er der kun en person, der kan svare på, og det er den der får smykket eller går med smykket. Et smykke kan have betydning fra den dag du får eller bestiller det, men det kan også have en betydning flere år efter, fordi du har oparbejdet en relation. Jeg vil mene, at smykket får betydning, ligeså snart du der går med det mener, at det har betydning. Det er ikke prisen der er afgørende, men mere nogle emotionelle faktorer der er på spil. 

Hvordan giver jeg et smykke med betydning?

Det er ikke 100% sikkert at det lykkedes, fordi hvordan kan du sikre dig, at smykket bliver gået med og brugt. 

For at øge chancen er mit råd, at du starter med at lære personen godt at kende, lytte til deres ønsker og behov, og observere dem. Hvordan bruger de deres smykker i hverdagen? Hvilket tøj går de med? Hvilke smykker har de på nuværende tidspunkt? - ikke at det skal være det samme, som det nye smykke, men hvis de ikke går med nogle smykker nu, så skal du måske ikke gå hen og købe den største ring til vedkommende. Det kan virke for overvældende at gå med, og så ryger den ellers fine intention i skuffen. Jeg synes, det er vigtigt at de smykker du køber er noget modtageren går med, og dermed får de også en betydning på den ene eller anden måde. Altså, er det vigtig at kigge på personen, og så forsøge at sikre at smykket kommer til at afspejle dem og deres ønsker. Giveren må også være en stor del af beslutningsprocessen, men smykket skal frem for alt afspejle personen man giver til.

Hvilke overvejelser er der hvis du skal købe et smykke til dig selv?

Der kan være mange spørgsmål du kan stille dig selv, ligesom når du køber et smykke til andre. I tillæg kan du tænke over: Hvordan ønsker jeg at gå med det? Hvad vil jeg have det repræsenterer? Er der nogle oplevelser eller personlige mål, som jeg gerne vil have inkorporeret? 

Tjek gerne min side om unika smykker og min nuværende kollektion i shop.

Håber det giver lidt inspiration. 

KH Michell       

Tilbage til blog