Sanselige ringe: Design af organiske vielsesringe

Sanselige ringe: Design af organiske vielsesringe

Jeg var så heldig at blive interviewet til Berlingske FRI i sidste uge under overskriften "Inviter den vilde natur med til vielsen". Derfor fik jeg lyst til fortælle lidt mere om mine tanker om at skabe organiske smykker, der går ud over det konventionelle, specielt indenfor vielsesringe. 

Når jeg designer smykker til kollektionen og skal i gang med min designproces, så starter jeg altid med lange gåture, gerne ved mit sommerhus på Falster. Her kan jeg hengive mig til naturen og til at fordybe mig i de mindste detaljer, eller blot nyde roen ved at gå en tur. 

"Jeg er vokset op på landet, og naturen er en del af mig. Den er blevet min måde at udtrykke mig kunstnerisk. I dag får jeg især min inspiration fra mine gåture på stranden og fuglereservatet ved mit sommerhus på Falster. De ture kan tage temmelig lang tid, for jeg kan virkelig fortabe og fordybe mig i de mindste detaljer. Det kan være den måde træets rødder snor sig på, en kaprifoliestængel slynger sig eller måske et blafrende blad," fortalte jeg i interviewet.

Jeg delte også, hvordan jeg fanger disse sanselige indtryk med mit kamera og omsætter dem til streger og former på en blok. Det er en proces, der kræver tålmodighed og en åbenhed over for naturens flygtige skønhed. At fange lyset, vinden og magien ved naturen og videregive denne æstetik i form af organiske smykker er det jeg ønsker mest. 

"Jeg nyder at fange lyset, der leger i horisonten, en streg i sandet, lyden af vinden eller et smukt genskær i vandoverfladen. Det er den æstetik og magiske forbindelse med naturen, jeg gerne vil give videre. Jeg lagrer alle sanseindtrykkene, lader tankerne og kreativiteten flyde frit, så jeg kan omsætte det til smykker," forklarede jeg videre.

Når jeg designer organiske vielsesringe tager mine streger og former og modellerer dem først i hård voks, en proces, der er kreativ og som jeg nyder rigtig meget. Processen kræver både præcision og dedikation. Voksen gennemgår en tranformation, med nøje forarbejdning, fra grov form til de fineste og blødeste overflader og forløb. Dernæst bliver voksringen støbt i genanvendt guld og er blevet til organiske vielsesringe, der varierer fra stringent klassisk til svungne, naturinspirerede former.

"Jeg lader naturens organiske former guide mig, for jeg kan rigtig godt lide, at der er flow og bevægelse i de færdige smykker - nøjagtigt, som der er i havet, vinden, træerne. Det er vigtigt for mig, at mine smykker er tredimensionelle, så du kan blive ved med at opdage nye, overraskende vinkler, ligesom, hvis du lader hænderne glide hen over barken på et træ eller betrager bølgerne," delte jeg mine tanker om designprocessen.

Udover at jeg går op i design og formgivning, ønsker jeg at give mine kunder en unik købsoplevelse, hvor vi sammen kan udforske jeres ønsker og behov. 

Jeg glæder mig til at byde jer velkommen til et uforpligtende møde i mit showroom og hjælpe jer med at finde de helt rigtige vielsesringe. 

BH Michell

Tilbage til blog