To ringe ligger på reflekterende underlag med grønt glas i baggrunden. Ringen til venstre er en klassisk vielsesring og den til højre er en organisk vielsesring designet af Michell Liljefelt

Overvejelser omkring valg af vielsesringe i guld

Der kan være mange ting I skal overveje, når I vælger jeres kommende vielsesringe, hvilket til tider kan virke uoverskueligt. Derfor har jeg samlet mine råd og hvilke overvejelser jeg mener I skal gøre jer.  


Pris
Inden I tager et valg, skal I have i mente at ringene skal bruges resten af livet, derfor vil jeg altid anbefale, at I vælger jeres vielsesringe i genanvendt guld. Guld er et ædelmetal, der er slidstærkt og hårdere end fx sterling sølv, hvilket betyder guld er et oplagt valg til vielsesringe. Grundet guldets kvaliteter er det et kostbart materiale, hvilket også kommer til udtryk i prisen på ringene i guld.  


Vælg som om det er en investering 
Når I tager valget om jeres kommende vielsesringe, skal I tænke jeres vielsesringe som en investering. Både en investering i et materiale som genanvendt guld der ikke forgår, men er slidstærkt og er genbrugt gennem generationer. Men også en investering i hinanden og jeres store dag, som I mindes hver dag ved at bære ringene. Derfor vil jeg anbefale jer, at sætte penge af i jeres bryllupsbudget til vielsesringe, det kan blive en af de store poster. 


Hvad er det vigtigste ved designet?
Det vigtigste ved designet er, at det passer til jer, hvilket kan være meget individuelt. Nogen er til en klassisk formgivning og andre er til det mere organiske, I skal hver især finde ud af hvor i spændet I ligger(se evt. tegning nedenfor). I forhold til det funktionelle, skal I tænke over at I skal kunne have vielsesringene på, når I går på arbejde og når i har fri. Det vil derfor være en god ide at gå efter et design, hvor ringene føles rare at have på og hvor designet er tidløst. 


Samhørighed
En vielsesring er et symbol på kærlighed, jeres kærlighed til hinanden, derfor må vielsesringene for de fleste gerne udstråle samhørighed. Samhørighed kan komme til udtryk gennem fx design, en fælles gravering, farven på guldet eller en emotionel værdi I sammen har givet ringene. Personligt synes jeg, at I hver især skal vælge den vielsesring, klassisk eller organisk, I har lyst til, og at samhørigheden bliver skabt i det øjeblik, hvor I siger ja til hinanden.

 
Rare at have på
Vielsesringene skal I gå med resten af livet, derfor er det vigtigt, at de er rare at have på. Så prøv jer frem, og mærk efter. Det er individuelt hvad der er rart, nogen kan lide brede ringe, andre synes de klemmer.

Personligt går jeg op i at mine smykker har runde indvendige kanter, så de er rare at have på. 

  
Lad mig høre, hvis der er nogle andre overvejelser I går og tænker på - så kan I kontakte mig her - også hvis I vil mødes til et uforpligtende møde. 

I er også velkomne til at kigge på her på siden under vielsesringe

KH Michell 

 

Smykke-proces fra klassisk til organisk
 

Tilbage til blog