Inspireret af naturen

Inspireret af naturen

Jeg elsker at lade mig inspirere af naturen omkring mig og bruge denne utrolige kilde til inspiration i mit arbejde som smykkedesigner. Naturen er en uendelig skattekiste af skønhed og kreativitet, og jeg finder ofte inspiration på forskellige niveauer:

  1. Forhold til naturen:  Naturens fantastiske former og mønstre giver mig direkte inspiration til mine smykker. For eksempel blev min "Waves Ring" til som en hyldest til mine barndomsminder om at vokse op ved stranden. Ringens organiske form afspejler på smukkeste vis bølgernes dans og vandets forløb.
  2. Direkte formgivning: Min personlige forbindelse til naturen er også en stor kilde til inspiration. "Capri Ring" blev skabt med inspiration fra kaprifoliens stængler, der snor sig blødt og beskyttende omkring en diamant. Jeg er fascineret af, hvordan naturen kan omfavne og beskytte på samme tid.
  3. Smykkernes navne: Ofte finder smykkets navn sin egen vej til mig, når jeg er midt i designprocessen. Navnene kommer til mig som en del af historien bag smykket. "Rock halskæden" er et eksempel på dette, da den blev inspireret af klippestenene ved vandkanten, og navnet afspejler smykkets rå skønhed.

En meditativ tur i naturen

For at fordybe mig i naturen og finde den perfekte inspiration tager jeg ofte en tur til Bøtøskoven i Marielyst, hvor vores sommerhus ligger. Disse gåture er meditative øjeblikke for mig, hvor jeg alene kan reflektere over naturens bevægelser. Lyden af vindens susen i trætoppene, siv og blomsters dansen i vinden, og duften af sand og strand giver mig en indre ro.

På disse ture er jeg helt til stede i nuet og lader mine sanser fange naturens skønhed. Nogle gange sætter jeg mig på en stor træstamme og mediterer, eller jeg sidder på stranden, lukker øjnene og lytter til naturens egne lyde. Disse øjeblikke giver mig klarhed og forbindelse til naturen på en dybere måde.

At fange naturens magi i smykkedesignet

Efter mine meditative ture vender jeg tilbage til mit værksted og omsætter mine indtryk til smykkedesign. Jeg bruger hård voks, som jeg former med mine hænder og værktøjer som slibemaskine og filer. Her lader jeg mine tanker flyde frit, og jeg lader naturens former guide mig i den tidlige fase af smykkedesignet.

Når jeg arbejder med voks, bruger jeg ofte en spritlampe til at tilføre smykket det organiske udtryk, som jeg ser i naturen. Det er her, at smykkets personlighed begynder at forme sig, og jeg fornemmer, hvilket navn der passer bedst til smykket.

Håndværk og kærlighed til naturen går hånd i hånd

For mig er smykkehåndværk mere end blot en beskæftigelse; det er min passion til naturens skønhed og den unikke organiske æstetik. Hvert smykke, jeg skaber, bærer en del af naturens magi, og det er min glæde at dele denne magiske forbindelse med mine kunder.

Jeg inviterer dig til at udforske mine smykker på vores hjemmeside under "Unika-smykker". Må mine smykker bringe dig tættere på naturens fantastiske verden og minde dig om den skønhed, vi skal værne om.

KH Michell 

 

Tilbage til blog