tre guldringe ligger på bomuldstof med en tandbørste i baggrunden. Ringene er i guld og formgivet organisk. Den yderste til ventre er med en stor grøn smaragd, den midterste med små diamanter og den sidste er en vielsesring. Alle i genanvendt guld

Hvordan renser jeg mine smykker?

Guld er et ædelmetal med mange egenskaber, men selv guldsmykker bliver beskidte over tid på grund af daglig brug. I denne guide deler jeg tips til at bevare dine guldsmykkers skønhed og glans.

1. Giv dine smykker et bad!
Selvom professionel ultralydsrensning er effektiv, kan du også pleje dine smykker derhjemme. Et varmt sæbebad, ved brug af en mild sæbe, er en nem og god løsning. Læg dine smykker i blød i ti minutter, brug en ny og blød tandbørste til at fjerne snavs, og polér dem med en pudseklud til smykker for at genoplive glansen.

2. Professionel polering
Hvis du ønsker at få en grundig opfriskning af dit smykke - hvilket jeg kun anbefale at gøre med flere års mellemrum, kan du gå til den lokale smykkebutik. Undgå hyppig polering, da dette kan nedsætte smykkets levetid ved gradvist at fjerne materiale.

3. Ultralyd - effektiv og skånsom
Hos mig kan du få renset dine smykker med ultralyd, der ved hjælp af højfrekvente vibrationer effektivt "ryster" snavset af dine smykker. En ideel løsning for dem, der ønsker en dybdegående rengøring. Kontakt mig her.

4. Tjek dine sten regelmæssigt
Hvis dine smykker har ædelsten, skal du regelmæssigt få dem tjekket. Hvis du oplever problemer som at hænge fast i noget, bør du straks få tjekket stenene for at undgå at miste stenene.

5. Rhodinering af hvidguld
Hvidguldssmykker kan miste deres farve over tid. Rhodinering er en proces, hvor rhodium belægges for at genvinde det hvide "hvid-gulds-look". Hyppigheden af rhodinering afhænger af faktorer som brug og kemien i dine hænder.

6. Hvornår bør jeg tage mine ringe af
Undgå at bære ringe under aktiviteter som træning fx. vægtløftning eller ved havearbejde for at forhindre unødvendige slag og skader. Et andet tidspunkt hvor du bør lægge dine guldringe er ved rengøring med kemikalier. Generelt brug din sunde fornuft når du føler at en aktivitet kan gå ud over dine ringe.

Afsluttende tanker om smykker og pleje
Personligt mener jeg, at smykker skal bruges og nydes, men med omhu. Jeg står til rådighed for ultralydsrensning og rådgivning om pleje, så dine smykker forbliver smukke og strålende. Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte mig.

 

BH Michell 

Tilbage til blog